Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

HierontaHierontaSuurin osa niskan, selän tai raajojen kiputiloista johtuu lihasten toimintahäiriöistä.

Hieronta auttaa, kun on kyse toimistotyössä kipeytyneestä niska-hartiaseudusta,

päänsärystä, issiaskivuista tai muista selkävaivoista.

Hieronta vaikuttaa lihaskireyksiin ja lihasjännityksiin eli niin sanotusti aukaisee lihaksia.

 

Ammattitaitoinen hieronta ehkäisee tuki- ja liikuntaelinvaivoja ja erilaisia vammoja,

vähentää stressiä ja turvotusta, parantaa liikkuvuutta ja vilkastuttaa pintaverenkiertoa.

Hieronta myös edistää kuona-aineiden poistumista kudoksista ja ravinteiden ja hapen pääsyä kudoksiin. 

 

Hieronnalla voidaan hoitaa ja ennaltaehkäistä päänsärkyä ja lihaskireyksiä ja parantaa

nivelten ja liikeratojen liikkuvuutta. Hieronta myös rauhoittaa keskushermostoa ja lievittää kiputiloja.

 

 


Kuumakivihieronta eli Hot Stone -hieronta

KuumakivihierontaKuumakivihieronta

Kiviterapiahoidot ovat olleet osa itämaista lääketiedettä yli 5000 vuotta. Viime vuosina kiviterapiasta on tullut erittäin suosittu hoitomuoto ympäri maailman. Hierojat ja terapeutit näkevät kivet muinaisten hoitajien tapaan työkaluina lisäämään tasapainoa, ravitsemaan, lisäämään energiaa ja antamaan asiakkaalle mahdollisimman rentoutuneen olotilan.

Kivillä hierottaessa vaikutus ulottuu kudoksessa aina 3 cm:n syvyyteen asti johtuen kivien luovuttamasta lämpövaikutuksesta. Kivihieronta rentouttaa lihasta ja lisää sidekudoksen elastisuutta. Hieronta tuntuu miellyttävän pehmeältä ja kivuttomalta, mutta vaikutukset ovat klassista syväkudoshierontaa tehokkaammat.

Lisäksi kivet mineraalipitoisuutensa ansiosta hoitavat ja ravitsevat ihoa. Kivestä tuleva lämpö syrjäyttää kivun tunteen ja tekee hoidosta tehokkaan ja miellyttävän. Lihasjännitys sulkee verenkierron melko tehokkaasti.                                                                                 Niinpä hierottaessa kuumilla kivillä kudosten lämmönnousu ja siihen samanaikaisesti tuotettu paine tehostavat                                                                                 verenkiertoa sekä pinta- että syvärakenteissa.

                                                                                Lämmön vaikutuksesta kudoksen aineenvaihdunta vilkastuu. Tehostuneen lymfa- ja verenkierron mukana                                                                                 kudokseen muodostuu runsaasti happea ja ravintoaineita.

 

Intialainen päähieronta

Intialainen päähierontaIntialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on tunnettu ja arvostettu hoitomuoto, joka perustuu ikivanhaan intialaiseen lääketieteelliseen järjestelmään Ayurvedaan.


Intialainen päähieronta on hyvin rentouttava ja miellyttävä hoitomuoto, jossa käsitellään omilla erikoistekniikoilla niska, hartiat, olkavarret, pää, kasvot ja korvat.

Hieronnalla pyritään kokonaisvaltaiseen kehon ja mielen rentoutumiseen ja tasapainoon.

Hoitoa suositellaan muuan muassa stressinhoitoon, lihasjännitykseen, päänsärkyyn, keskittymisvaikeuksiin, silmien rasitukseen, univaikeuksiin sekä korkean verenpaineen hoitoon. Tämän ohella se sopii hyvin rentoutumiseen ja hemmotteluun.

                                                                                Intialainen päähieronta voidaan yhdistää myös muihin hoitoihin ja sitä voi ottaa joko yksittäisenä hoitokertana                                                                                 tai sarjana.

 

Triggerpiste hieronta

Triggerpiste hierontaTriggerpiste hieronta

Triggerpiste on lihaksessa oleva kipeä kohta, joka tyypillisesti säteilee johonkin muualle. Esimerkiksi selässä tietyssä paikassa oleva triggerpiste säteilee tyypillisesti käsivarteen aiheuttaen niin sanotun hermosäryn.

Triggerpisteen yksi määritelmä: Triggerpistettä palpoitaessa se on kivulias, ja voi aiheuttaa tyypillistä säteilykipua, lihasjännitystä tai vegetatiivisia reaktioita (Philipp Richter & Eric Hebgen, 2007). Akuutti/krooninen lihasten ylikuormitus aktivoi triggerpisteen tai -pisteet, kuten suora traumakin, kuten revähdys tai repeämä. 

Stressi, ahdistus ja yleensäkin psyykkinen rasitus ovat kaikki hermostollisia tekijöitä, jotka vaikuttavat fyysisiin ominaisuuksiin. Varsinkin stressin tiedetään nostavan sympaattisen hermoston toimintaa, joka pitkittyessään johtaa helposti ylirasitukseen ja hidastuneeseen palautumiseen ja sitä kautta triggerpisteiden syntymiseen.

 

 

 

 

Yleisen karotenoiditason mittaus
SkanneriSkanneri

MITÄ MITTAUSTULOS KERTOO SINULLE? 
Mittauksen perusteella näet solujen yleisen karotenoiditason, joka korreloi yleisen antioksidanttitason kanssa. Mitä korkeampi taso sitä parempi suojataso soluillasi. Suojatasoon vaikuttavat mm. ravinto, elintavat, aineenvaihdunta, tupakointi, stressi, liiallinen fyysinen aktiviteetti, ympäristön saasteet, säteily, ylipaino, liiallinen auringon säteily, elintarvikkeiden lisäaineet sekä perintötekijät. Lääkäreiden ja fyysikoiden kehittämän mittausmenetelmän (Raman spektroskopian) avulla voimme mitata ottaako kehosi vastaan ravinteet päivittäisestä ruokavaliostasi. Teknologia on Nobel palkittu. Jos käytät vitamiineja tai lisäravinteita onko niistä todellista hyötyä eli imeytyvätkö ne kunnolla? Konseptimme toimii seuraavasti: 1. Lyhyt info 2. Mittaus, nopea, luotettava ja tuloksen saa heti. 3. Mahdollisuus valita tuotteet täydentämään ruokavaliotasi TUOTTEILLA RAHAT TAKAISIN-TAKUU. TIETOISKU ON ILMAINEN. MITTAUS MAKSAA 35€ /hlö

Aloitan työni uuden asiakkaan kanssa keskustelemalla hänen vaivoistaan ja ongelmistaan.

Tämän jälkeen teen hoitosuunnitelman, jonka tavoite on aina asiakkaan hyvinvointi.